Virtuaalne maailm

,,Mis sa istud seal arvuti taga, mine välja või tee midagi muud.”

,,Istu aga istu seal arvuti taga ja tee oma koolitöö ära, ei lähe kuskile.”

Milline ümberpööratud tegevus ja teistpidi laused. Kes oleks võinud seda uskuda, et see mida ühel hetkel olid tauninud on teisel hetkel täies mahus lubatud.

Paljud õpetajad ja lapsevanemad kirjutavad ja küsivad huvitavaid lehekülgi ja virtuaalset põnevat õpetust, ikka selle jaoks, et lapsed saaksid õppida või täita nn. vabat aega. Külastatakse virtuaalseid muuseume, loetakse e-raamatuid, vaadatakse looduskaameraid ja tehakse vahel aken lahti, et värsket õhku saaks.

Elu ongi pidev õppimine, kohtade vahetus ja nii igav ei hakka.

Mina ja minu neli ammust sõbrannat, kellega heal juhul saan kokku ainult kaks korda aastas, tegime fb grupi ja mõtlesime ühiselt, mida põnevat teha.

Jutt sai alguse kevadsuurpuhastusest, sest aega ju on. Leppisime kokku, et alustame köögist ja kuivainete sahtlitest- riiulitest. Igaüks pidi leidma kõige vanema säilivusaja ületanud kuivaine, pilti tegema ja teistele saatma. Ohoo, mis üllatused välja tulid: poolik küpsisepakk aastast 2008, 2010 aasta kama, 2015 tatrad ja samal aastal kehtivuse lõpetanud peavalutabletid(kuivainekapis)! Lugesime ka üle kui palju erinevat sorti pastatooteid leidub köögis. Võitjaks tuli 6 erinevat pastat!

Järgmisel päeval võtsime ette talveriided ja valisime välja ühe riideeseme, mida me kindlasti enam kunagi selga ei pane ja põhjendasime seda teistele. Põhjusi oli erinevaid, aga nendega koos tuli õrn mälestusehetk jutu sisse.

Puhastasime ka virtuaalset postkasti ja vaatasime milline postitus jälle kõige vanem oli ja millest see rääkis. Võidu tõi 2006 aasta ja jälle oli sellel nostalgia mekk juures. Siis saatsime üksteisele lemmik lugusid ja tantsisime nende järgi, ikka ühel ajal, aga erinevates kohtades. Hommikuti rääkisime üksteisele unenägudest ja nii, et kui üks rääkis, siis teised joonistasid neid kujundeid või sündmust mida parajasti kuulati. Pärast näitasime üksteisele pilte ja itsitasime, kui erinevad need pildid olid, kui erinevalt me kuulasime ja kui erinevalt aru saime. Võtsime eeskuju ka ettelugemistest ja valisime igaüks ühe luuletuse teistele esitamiseks. Puhkehetkeks valisime ühise lõõgastava loodushäälte muusika.

Kummaline, et rahulikult, kuid teadlikult sehkendades, tegid endale suurpuhastuse mälestustes ja liitsid kokku sõbrannade elamused.

Ma olen õnnelik ja põnevil sellise suhtluse üle, isegi kui see on ajutine, siis ta ikkagi on!

Me ei tea kunagi, mis on millekski hea ja see tuleb lihtsalt ära kasutada,

Ütlemine, et seda ma kunagi ei tee saab kergelt ümber pöörata ja edasi minna.

Ilusat kevadet, huvitavaid ideid ja olgem elusad ka virtuaalses maailmas.

Tervitades Ülle!