Lugu sellest, miks ja kuidas tekkis pedagoog.ee!

Hei!

Kes ja mis siis on pedagoog.ee? Kindlasti oled selle peale mõelnud, kui oled meie uudiskirja avanud, facebookis meie postitusi näinud või meilt personaalseid pakkumisi saanud.

Pedagoogi ehk haridustöötajate keskne tööportaali mõte tuli meil 2017 aasta suvel, kui kohtusime üle pika aja kohvitassi taga ja no millest siis kaks pedagoogist sõbrannat ikka räägivad? Loomulikult tööst!

Kes need meie on? Lihtne, need on Ülle ja Merje :), kellel mõlemal erinevates  haridusasutustes töötatud juba 30 aastat- küll õpetajana, juhina kui ka vajadusel kokana.

Jaa. Just nii ongi, et kui Sul ikka asutuses on kas kokk, õpetaja või koristaja haige, siis seda tööd peab tegema- ole Sa siis õpetaja või koolidirektor.

Ja meie kohvilaua jutt arenes edasi hoogsalt teemal, et kust leida algavaks õppeaastaks töötajaid. Jõudsime oma mõttetalgutega sinna välja, et oleme ausad- igas linnas ja maakonnas on nö oma haridustöötajate või valla leht kus saab pakkumisi lisada ja pakkumisi uudistada. Aga kui kolib Võrukas näiteks Tallinna või Tartu või vastupidi- kustkohast siis uudistada oma erialaseid töökohti? Kõik tööpakkumised ei ole ainult tuntud tööportaalides!

Elu läheb edasi ja muutub. 10-20 aastat tagasi elas Tallinna inimene Tallinas, Võrukas Võrumaal jne- liikumist ja kolimist oli linnade vahel vähe. Nüüd on aga piirid avatud. On tavaline, et Eestiski  20 km kaugus kodust töökohani pole enam teemaks. Enamgi veel, viimased 5 aastat käiakse juba periooditi tööl ka väljaspool Eesti piire ( Brüssel, Hispaania, Rootsi, Soome jne , jne).

Nüüd minnes tagasi kohvilaua juurde, et kustkohast siis Eestis Eesti kooli töötajaid, PEDAGOOGe leida, lootuses, et kui keegi teisest linnast kolib siia linna või riiki,  leiab ta just minu tööpakkumise  kuulutuse? Kelle sa paned sinna klassi või rühma ette sügisel?

Variandiks on loomulikult väga head ja tuntud tööportaalid, aga kas  paneme 3-5 portaali oma kuulutused? Ei saa, sest eelarve napib. Peab valima ühe või kahe, aga no millise siis?

Ja tekkiski mõte haridustöötajate tööportaalist. 🙂 Teeme ise!

Hakkasime  oma mõtet kaardistama, vaikselt teostama ning tänaseks on pedagoog.ee Teie kasutuses!

Selline lugu siis sellest, kuidas ja miks on tekkinud pedagoog.ee- eelkõige haridustöötajate tööportaal kuid abimees ka koolituste, töötubade, ruumide rendi jm leidmisel!

Järgmiste lugudeni!

Pedagoogid 🙂

Merje ja Ülle